Časovy spinač na elektrický sporak s PIR čidlom

08.07.2010 21:28

 

Asi každý  má zo zábudlivosťou svoje skúsenosti. Po jednej takej keď zabudlivosť skoro spôsobila požiar som sa rozhodol upraviť elektrický sporák a ten je teraz   " inteligentný "   zapína automaticky časový spínač  po zapnutí sporáka. A navyše po uplynutí pevne nastaveného času sa sporák sám vypne.Tento čas je nastavený na cca 17min.

Inteligentnosť tohoto zariadenia spočiva v tom že ak  niekto pride do miestnosti v rozmedzi tých cca 17 min tak sa časovač automaticky nuluje pri každom zaregistrovanom pohybe. Takže činnosť tohoto zariadenia vôbec neregistrujeme až do okamihu keď zabudneme do miestnosti prisť v rozmedzi cca 17 min a sporák sa vypne.  Nič nás teda nezaťažuje nemusíme nastavovať časový spinač.

Samozrejme , že pri neskoršom príchode sa sporák musí zapnúť manuálne lebo pri vypnutí sporáka sa vypne aj časovač aj s PIR pohybovým čidlom.

Teda pohyb na zapnutie vypnutého sporáka už nestači. Pravidelnou kontrolou v čase cca  17 min zamedzime vzniku požiaru.

Toto zariadenie mi služi už tri roky a o jeho činnosti sa dozviem až vtedy keď mi vypne sporák. Je to taký elektronický stražny anjel ktory bdie nad nami.

 

Časový spínač na elektrický sporák s PIR čidlom.jpg (32,8 kB)

 

Nová verzia Logo!8 Siemens

Časovy spinač na elektrický sporak s PIR čidlom Logo!8.pdf (27995)

 

 

 

—————

Späť